Teglgårdens fødselsdag den 1.februar

Først lidt baggrundshistorie ...

Børnehuset startede som Den Integrerede Daginstitution Teglgården den 1. februar 1979 . Fra starten var der både 2 årige børn  , børnehavebørn og fritidshjemsbørn i  Teglgården. Fritidshjemsafdelingen blev nedlagt da skolerne fik Sfo'er og til sidst blev vi ren børnehave uden de 2 årige børn.

I Børnehuset Teglgården er der nu i gennemsnit 67 børn i alderen 3-6 år .

Her er et eksempel på hvordan vi holdte Teglgårdens fødselsdag da vi blev 37 år  .... og vi bruger fødselsdagen til også at øve os i demokrati, kompromisser og medbestemmelse ...

I tiden op til vores fødselsdag snakker pædagogerne med børnene om hvilke nye ting de gerne vil have at lege med i børnehuset, og på samling bliver der lavet en ønskeseddel fra hver af børnegrupperne. De ældste børn og mellemgruppen har stemt om hvilke ting de helst vil have ,og de har måttet vælge 3 ting i hver gruppe idet vi ikke altid kan efterkomme alle ønsker. For den yngste gruppe er det fint at forsøge at komme med ønsker - det kan være svært i sig selv.  Vi voksne sørger for indkøb af legetøjet og de indpakkede gaver ligger nu i fællesrummet og venter på at blive pakket op- vi kan alle se gaverne som ligger ovenpå skabet  og børnene går og gætter lidt på hvad der mon er i gaverne ? Der trækkes lod om hvem der må åbne gaver - 3 fra hver gruppe.

Vi har nu i flere år holdt børnehusets fødselsdag cirka på samme måde hvert år og det er altid rart for børnene at få nyt legetøj, og især noget som de selv har været med til at ønske sig.

Den 1. februar 2019 blev  børnehuset 40 år , vi holdt en lille intern fest for børn og forældre . Den 14. juni holdt vi en stor samlet fest - som både var sommerfest og jubilæum. Vi havde både yoga, trommerytmer v Jimmy, klovnen  Luni var her også og der var et lokalt band - med Kevin og Casper , som spillede musik. Vi havde guldgravning, sminkebod og cafe . Og der var en pølsevogn ved legepladsen . Vi havde en superfest !